Dansend de weegschaal af

0

Dansend de weegschaal af

Dansend de weegschaal afstappen!!

Echt geweldig!!! Afgelopen week gebeurde het weer, mijn cliënt stapte dansend de weegschaal af.

Whouw wat heerlijk is dat toch als ik iemand kan helpen gewicht te verliezen en ze dansend van de weegschaal afstappen.

En ik weet waar je vandaan komt. Ik heb ook behoorlijk veel overgewicht gehad. Op mijn top was ik 30 kilo te zwaar, dus je kan gerust zeggen dat ik obese was. Ik weet hoe het voelt in de zomermaanden en je ook nog dat extra gewicht meesjouwt. Natuurlijk kijk je ook wel uit naar een beetje warmte maar tot 20 graden is meestal wel genoeg. Alles daarboven zorgt ervoor dat je moeilijker vooruitkomt. Je conditie is een stuk slechter geworden dus met die warmte haal je steeds moeilijker adem. Je benen blijven aan elkaar plakken en je weet ‘s morgens echt niet wat je moet aantrekken.

Alles zit in de weg en je sjouwt extra gewicht mee.

Alles zit in de weg en de zweetplekken in je kleding maakt het nog erger. Ik heb wel gehad dat ik van een stoel opstond en ik een plasje water achterliet. Ik wilde op dat moment graag door de grond zakken: waar is die kuil waar ik in kan springen. Het liefst zat ik binnen met de ramen dicht en een ventilator aan die natuurlijk niets deed maar goed je hebt het idee dat het iets verlicht.

Ik ken je pijn, je schaamte en verdriet. Ik weet hoe het voelt als je foto’s terugziet waar je op staat met je veel te dikke lichaam. Ik weet hoe hard je probeert af te vallen, te stoppen met overeten, nee te zeggen of de verleiding probeert te weerstaand van een pak koek die in de kast ligt.

Diëten hebben mij nooit geholpen maar het is me wel gelukt om die kilo’s kwijt te raken.

Ook ik heb van alles geprobeerd en sommige diëten sloegen aan, voor een korte periode dan. Langzaam begon ik steeds weer aan te komen. Maar ja, afvallen is nog niet het ergste maar die kilo’s die eraf zijn gegaan niet meer terug te eten dat is het ergste. Ik had ook last van eetbuien. Boos, verdrietig, vrolijk of verveling, het maakte niet uit welke emotie dus ik had altijd een excuus.

Pas toen ik in een traject een Virtuele Maagband liet plaatsen ben ik afgevallen en kan ik mijn gewicht ook in controle houden. Het is namelijk niet alleen het afvallen maar je pakt tijdens een traject ook de onderliggende reden aan waarom je overgewicht hebt. Wat is bij jou de tricker dat je niet afvalt en/of steeds weer zoveel aankomt en vaak nog meer dan je voor je dieet woog?

Zelf in controle.

Als ik nu een paar kilo ben aangekomen is het heel makkelijk voor me om weer op de goede weg te komen. Ik heb namelijk nieuwe gewoontes aangeleerd en ik kan het eigenlijk ook niet meer zo uit de hand laten lopen. Gewoonweg omdat ik dat niet meer wil. Eten is niet meer in controle maar ik ben in controle. Ik stap elke keer dansend mijn weegschaal af.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts