De meeprater op je schouder

0

De meeprater op je schouder

Je weet wel,…. dat stemmetje die jou ervan weerhoudt om door te zetten of ervoor zorgt dat je het uitstelt en je dwarsboomt om de nodige stappen te ondernemen voor een gezonder en slanker leven. Of dit nu het aanpassen van je voedingspatroon betreft of om meer te gaan bewegen, je bedenkt een excuus waarom je niet doorzet of zelfs om te gaan beginnen. De ‘meeprater’ vind keer op keer een excuus, zelfs het niet meer goed passen van je kleding spoort je onvoldoende aan om de controle terug te pakken. De weegschaal gaat over het door jouw ‘zwaarder als dit wil ik niet worden’ gewicht en nog lukt het je niet om door te gaan met jouw pogingen om af te vallen.

Waarom lukt het je niet om de ‘meeprater’ het zwijgen op te leggen? Er zijn verschillende redenen waarom het niet lukt. Een aantal van die redenen kunnen zijn:

  • Je gevoel van kunnen, het vertrouwen in jezelf dat het je gaat lukken.
  • Jouw huidige overgewicht heeft (nog) onvoldoende effect op jouw gezondheid.
  • Jouw onbewuste ‘beschermd’ je tegen teleurstelling, eerdere pogingen zijn niet gelukt.
  • Jouw huidige gewicht geeft je een gevoel van ‘veiligheid’.

Het vertrouwen in jezelf kan door veel oorzaken aangetast zijn. De twijfel of het je wel lukt om bepaalde voeding te laten staan, deze onzekerheid kan verlammend werken. Maar het vertrouwen in jezelf kan ook laag zijn omdat eerdere pogingen niet zijn gelukt. Je hebt al eerder pogingen gedaan en je hebt niet doorgezet of je bent afgevallen en weer aangekomen. Je weegt zelfs zwaarder dan voor je was afgevallen.

Ach zo slecht is je gezondheid nog niet, je bent wel eerder buiten adem en hardlopen wordt zwaarder maar je past gewoon jouw beweging daarop aan. Misschien kan je ook niet meer zolang met de kinderen spelen maar ook hier maak je aanpassingen. Het leed is niet zo erg,….. toch? Je ziet natuurlijk ook niet dat jouw bloeddruk hoger wordt en je diabetes aan het ontwikkelen bent.

Je onbewuste weet precies hoe te reageren in bepaalde situaties en heeft het beste met jou voor. Weet je trouwens dat 90% van jouw beslissingen onbewust gebeurt? Denk daar maar eens over na. Stel dat je continue al je handelingen bewust moet doen. Bewust hoe je moet lopen, gaan zitten, praten, slikken maar ook bijvoorbeeld autorijden. Heb je dat wel eens gehad dat je aan het autorijden bent en opeens beseft dat je al verder bent dan je dacht? Je onbewuste reageert ook automatisch op bepaalde situaties en reacties en beslissingen worden genomen op eerdere ervaringen. Als eerdere pogingen om gezonder te gaan leven en te gaan afvallen niet succesvol zijn geweest zal jouw ‘meeprater’ het jou vooraf al zo moeilijk maken dat je er niet eens aan begint.

Jouw overgewicht kan je een mate van veiligheid geven. Je kan je hiermee terugtrekken uit bijvoorbeeld een relatie of ervoor zorgen dat je geen nieuwe relaties aan gaat. Het kan je ‘beschermen’ tegen mensen die jou slecht behandelen.

Als je samen met mij een traject aangaat help ik je niet alleen met afvallen.

Het gewicht is niet het probleem……

Ik help je met de onderliggende redenen. Zoals met de ‘meeprater’ op je schouder, het hervinden van je zelfvertrouwen en de redenen uit de weg ruimen die je tegenhouden om je gewicht los te laten. Het krijgen van een Virtuele Maagband is hier een belangrijk onderdeel van. De virtuele maagband zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt dat je minder kunt eten en je eerder een voldaan gevoel ervaart.

Het traject ‘Naar een gezond gewicht gaan en blijven’ is géén dieet. Het is een verandering van hoe je naar jezelf kijkt, je kiest voor jezelf en een gezond en fit leven.

Heb jij hulp nodig om voor jezelf te kiezen, het vertrouwen in jezelf terug te vinden en die ‘meeprater’ het zwijgen op te leggen? Maak HIER een afspraak voor een gratis kennismakingssessie.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts