De week eindigen met een schranspartij

0

De week eindigen met een schranspartij

‘Nou ik heb vandaag toch al gezondigd dus dit kan er ook wel bij, ‘denk je als een collega trakteert op gebak. ‘s Avonds kom je doodmoe thuis en je hebt totaal geen zin meer om te koken, je laat je graag overhalen door het thuisfront als er pizza geroepen wordt. In het weekend staat er een verjaardag gepland en voor je het weet heb je al diverse hapjes, taart en chips op. Je bent boos op jezelf omdat je jezelf van de week ook al zo hebt laten gaan en je voelt je schuldig waardoor je nu nog meer gaat eten. Herkenbaar? Nou bij mij wel hoor. Dit gebeurde mij vroeger regelmatig, vol goede moed de week starten en de week eindigen met een schranspartij.

Je praat jezelf naar die schranspartij toe

Herkenbare teksten hè. Je wordt er doodongelukkig van. En als je je ongelukkig voelt, wat doe je dan? Dan ga je op zoek naar iets om je fijner te voelen. Naar troost. En wat je hele leven lang troost geeft, is eten. Vooral vet en zoet eten – zoals de melk die je als baby kreeg: lekker vet en zoet. Door wat je tegen jezelf zegt, praat je jezelf dus naar die schranspartij op vrijdagmiddag toe.

Het kan ook anders

Begin nu met alleen nog maar positieve dingen tegen jezelf te zeggen. Want zeg nu eens eerlijk, hoe je praat tegen jezelf zou je toch nooit doen tegen je vriendin, zus of een collega. Neeee natuurlijk niet, belachelijk om te denken dat je dat zou zeggen tegen iemand. Je zegt dit soort dingen alleen maar tegen iemand als je diegene wilt kwetsen!! Waarom wil jij jezelf zo kwetsen,hou er mee op om zo negatief over jezelf te denken en zo negatief tegen jezelf te praten. Jij bent echt een geweldig persoon, van binnen en van buiten. Zodra jij dit gaat zien en voelen, zul je je gewicht kunnen loslaten, meer zelfvertrouwen krijgen. En je gezondheid wordt beter, je gaat positiever in het leven staan.

Vind je dat gezeur?

En nu denk je wellicht: ‘pffff hebben we er weer zo een, je moet houden van jezelf, bla, bla, bla, bla. Dat zweverige gedoe altijd, houden van je zelf, ga toch weg. Trouwens ik hou al van mezelf’. Ik dacht ook dat ik wel van mijzelf hield maar niets was minder waar. Elke foto waarop ik stond vond ik verschrikkelijk, walgelijk, ik keek niet echt naar mijzelf als ik in de spiegel keek want ik zag alleen maar negatieve dingen aan mijzelf. Ik vond niets mooi.

De week beginnen met overdaad

Mede door dit negatieve zelfbeeld heb jij elke keer weer een schranspartij. Wil je dit niet meer? Begin de week dan met positieve dingen over jezelf te zeggen. Kijk in de spiegel maar kijk echt. Wie staat daar, wat zeggen anderen over jou, wat vind je mooi aan jezelf. Elke dag zeg je meer en meer positieve dingen over jezelf. Raak jezelf eens aan, sla je armen om je heen. Kijk in de spiegel en zeg ‘ik hou van jou’, zeg het gemeend, hardop en als je niet luistert, schreeuw het dan tegen jezelf, net zolang tot je het gehoord hebt. Begin met overdaad – niet in eten maar in positieve woorden voor jezelf. Als je het echt hebt gehoord, dan voel je het ook, misschien wordt je ook wel emotioneel. Dan voel je je lichaam vullen met liefde, eigenliefde. En daarmee begint het, het stoppen van jouw schranspartijen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts