Het gewicht is niet het probleem

0

Het gewicht is niet het probleem

Onlangs kreeg ik een terugkoppeling van iemand met de volgende opmerking: ‘Ja dat klinkt leuk Dimitra maar wat bedoel je daar nu mee, ‘het gewicht is niet het probleem’.’

Omdat ik deze vraag wel eerder heb gehad vond ik dit wel een mooi onderwerp om over te schrijven.

Starten met afvallen was voor mij meestal niet het probleem, ik besloot om een bepaald programma te gaan volgen, kocht een abonnement bij de sportschool en gaan. De eerste tijd ging het allemaal wel goed, ik denk dat de meeste dit wel herkennen. Je zit vol energie en je gaat er echt voor. Je zet je in, er verdwijnen kilo’s en je voelt je goed. Maar dan klopt het dagelijks leven op de deur en of dit nu in de vorm komt van de kinderen die meer dan gewoon dwars zijn of je partner die voor welke reden dan ook gefrustreerd door het huis loopt. Misschien is het wel ‘die tijd van de maand’ waardoor je getriggerd wordt of je gaat met collega’s op stap, er zijn genoeg dagelijkse zaken die op je pad komen waardoor er een kink in de kabel komt en je ‘stille vennoot’ van zich laat horen.

Je weet wel, dat stemmetje die dan tegen je zegt terwijl je de kinderen wat lekkers geeft, dat heb ik ook wel verdient na zo’n dag. Tijdens het uitje met je collega’s komt dat stemmetje ook want ja, één bitterbal kan toch geen kwaad. Je moet jezelf toch ook wel eens verwennen, het moet wel leuk blijven. Af en toe kan toch wel en voor je het weet ben je een portie bitterballen en drie glazen wijn verder. En nadat manlief zo gezellig is geweest en je ’s avonds na het eten ‘trakteert’ op een kaasplankje om het goed te maken ga je daar ook niet tegenin.

Voor je het weet gebeurt het een 2e, 3e en 4e keer en opeens ben je alweer een week verder en je bent niet één keer naar de sportschool geweest. De weegschaal heb je weggeschoven want je voelt eigenlijk wel dat de wijzer weer de verkeerder kant opgaat. Je voelt jezelf een mislukkeling en geeft jezelf er goed van langs want ja, ….. je hebt weer niet doorgezet. Je kan ook niets, je hebt geen doorzettingsvermogen. Laat maar het lukt me toch niet, nu is eigenlijk niet het goede moment en weet ik niet meer wat jij allemaal tegen jezelf zegt.

Het niet doorzetten van jouw voornemen om af te vallen, om gezonder te gaan leven, meer te bewegen en voor jezelf te kiezen wordt niet veroorzaakt door externe omstandigheden maar door interne omstandigheden. Deze zijn meestal ontstaan in je jonge levensjaren en worden getriggerd en gevoed in je latere leven. Je bent situaties tegengekomen in je leven waar je het idee hebt gekregen dat jij het toch niet waard bent, dat jij geen doorzettingsvermogen hebt, je eigenwaarde, je zelfliefde is ver te zoeken. Je vindt je zelf niet belangrijk genoeg.

Je hebt interne vaste patronen die in bepaalde omstandigheden in de automatisch stand gaan staan. Je hebt altijd op een bepaalde manier gereageerd op emoties en stress en je onbewuste zal in deze situaties altijd hier op terug vallen, want het werkte. In het traject ‘naar een gezond gewicht gaan en blijven’ gaan we hiermee aan de slag. Wat zijn deze gewoontes, waar zijn ze ontstaan, waarom zijn ze ontstaan en heb je deze nu nog nodig. Jij kom aan het controle paneel te zitten en je leert om de knop uit te zetten.

Heb jij hulp nodig om voor jezelf te kiezen, het vertrouwen in jezelf terug te vinden? Maak HIER een afspraak voor een gratis kennismakingssessie.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts